söndag 3 april 2016

nybakt


Imorse vaknade jag till lukten av nybakt bröd. Till frukost blev det bagutter och till frysen bakades det rambröd, båda efter recept av Helene Johansson. En bra start på dagen måste jag säga. 

Receptet på baguetterna hittar ni här. Första gången måste man göra en fördeg innan man gör steg två. Men ett bra tips är att plocka undan en tredjedel av degen och frysa in i en plastpåse. Degen räcker då till sex baguetter.  Nästa gång man blir sugen på baguetter tinar man fördegen (ta fram på morgonen så är den tinad till kvällen) och gör steg två direkt. Jag gillar att jäsa över natten och på ett ganska enkelt sätt få nybakt till frukost. 

Baguetterna vi inte äter direkt fryser vi in och använder till vitlöksbröd och bruschetta. Det kan jag lova lyfter vilken vardagasoppa som helst!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar